modart iskola

tudj meg minden részletet az iskolánkról, általunk képviselt értékekről

Ismerd meg iskolánkat

Iskolánk közel 20 éve egyedüli magyarországi képviselője a Modart International párizsi magán főiskolának, mely a francia főváros egyik élvonalbeli divatiskolája. Az évek során a magas színvonalú, párizsi szemléletet örökítő, design szellemiségű oktatás jegyében a felsőoktatás meghatározó szereplőjévé váltunk Magyarországon.

A Modart a kreatív, innovatív emberek találkozóterévé vált Budapest szívében, ahol az iskolánk francia oktatási rendszere, haladó szellemiségű programja, a neves és nívós elméleti szakemberekből és designerekből álló tanári állománya, valamint az ambiciózus, a szakma iránti tisztelettel lévő hallgatói, egy aktív alkotócsoportot hoznak létre.

Olyan egyedülálló programokat kínálunk a hallgatóinknak, mint a Divatmenedzsment, mely keretein belül a diákok elsajátítják többek között a marketing, a divatmarketing, a gyártás, beszerzés sajátosságait, a divattermék kereskedelmet, üzleti tervezés, brand management fortélyait. Divatmenedzsment képzésünkkel a divatipar jövőbeni vezetőit, termékmenedzsereket, marketing szakembereket, üzletvezetőket képezünk.

Divattervezés alapprogramunk során olyan innovatív tervezőket képzünk, akik elméleti és gyakorlati tárgyainkon keresztül, mint a szerkesztés-modellezés, divatillusztráció, stílus és trend ismeret, megtalálják saját kreatív alkotói hangjukat. A diákjaink megtanulják, hogyan gondolkozzanak kollekcióban, hogyan alakítsanak ki egy koncepciót és képesek lesznek női, férfi öltözékeket és kiegészítőket is tervezni egyaránt.

Divatkommunikáció képzésünk során a hallgatók a divat specifikus órákon és szemináriumokon túl elsajátítják a kommunikáció, a marketing és a styling alapjait is. Célunk, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik akár a divatipar több szegmensében megtalálják a helyüket, akár a divat szcénán kívül el tudjanak helyezkedni.

Hírnevünket hallgatóink sikerei is öregbítik, hiszen diákjaink mind Magyarországon mind külföldön számos elismerést és díjat kaptak iskolánk egyedi módszerének köszönhetően.  A Modart International Budapest lépést tart a design tendenciákkal, gyorsan reagál a kreatív piac elvárásaira, változásaira, valamint szoros kapcsolatot ápol, és közös projekteket hoz létre hazai design vállalatokkal és designerekkel. Francia anyaiskolánk, a Modart International Paris-nak köszönhetően hallgatóink és programjaink a legfrissebb párizsi trendeket és aktualitásokat szem előtt tartva képzik magas szinten a jövő kreatívjait és elméleti szakembereit. Nemzetközi mivoltunkhoz hozzátartozik, hogy a diákjainknak lehetőségük van csatlakozni a nemzetközi véráramba is, hiszen francia anyaiskolánkban lehetőségük van eltölteni fél-egy évet, vagy akár a Mesterprogramot.