Francia szabászat

Jelentkezési határidő: 
Kezdés: 
Jelentkezem a kurzusra

Kurzus információk

Leírás

Három féléves képzésünk során a résztvevők számos technikát és technológiát sajátítanak el a legkiválóbb magyar szakemberektől.

Az első félév során megtanulják az alap szabásminták és alap ruhadarabok elkészítését.

A második félév elméleti óráin a hallgatók az alábbi ismeretekre is szert tesznek:

  • A francia divat: XX.-XXI.sz.
  • Divatismeret
  • A ruhatár ismeret
  • Stílusismeret
  • Trendismeret
  • Anyagismeret

A második félév gyakorlati részén a szoknya formáinak változatait és szabászati megvalósításukat, a szoknya alkatrészeit,részleteinek fortélyait sajátítják el a résztvevők. Bonyolult formájú szoknyaelkészítéséhez már a moulage és Müller technikát alkalmazzák. Emellett megtanulják az ing és a blúz formáinak egyes változatait, ezeknek szabászati megvalósításait, valamint az ing és a blúz részleteit is. Elsajátítják a tervezői blúz készítését is. Megtanulják a női ruha formáinak változatait és ennek szabászati megvalósításait. Elsajátítják a női ruha részleteit és kellékeit is.Megtanulják a tervezői ruha elkészítését a moulage és a Müller technikahasználatával.

A harmadik félév során a hallgatók megtanulják a nadrágok formáit és szabászati megvalósításait, valamint a különböző stílusú nadrágok részleteit. Tervezői nadrágot készítenek a moulage és a Müller technika használatával. Elsajátítják a blézerek és zakók formáit, valamint ezeknek szabászati megvalósításait és részleteit. Elkészítenek egy tervezői zakót a moulage és Müller technika alkalmazásával. A félév során a kabátok formáit, szabászati megvalósításait is megtanulják, valamint elkészítenek egytervezői kabátot is a moulage és a Müller technika használatával.

Kurzus díja

pontos ár hamarosan

Időpontok

Első félév

időpontok hamarosan


Második és harmadik félév

időpontok hamarosan