Francia szabászat

Jelentkezési határidő: 
Kezdés: 
Jelentkezem a kurzusra

Leírás

Három féléves képzésünk során a résztvevők számostechnikát és technológiát sajátítanak el a legkiválóbb magyar szakemberektől.

Az első félév során megtanulják az alap szabásmintákés alap ruhadarabok elkészítését.

A második félév elméleti óráin a hallgatók az alábbi ismeretekreis szert tesznek:

  • A francia divat: XX.-XXI.sz.
  • Divatismeret
  • A ruhatár ismeret
  • Stílusismeret
  • Trendismeret
  • Anyagismeret

A második félév gyakorlati részén a szoknya formáinakváltozatait és szabászati megvalósításukat, a szoknya alkatrészeit,részleteinek fortélyait sajátítják el a résztvevők. Bonyolul formájú szoknyaelkészítéséhez már a moulage és Müller technikát alkalmazzák. Emellettmegtanulják az ing és a blúz formáinak egyes változatait, ezeknek szabászatimegvalósításait, valamint az ing és a blúz részleteit is. Elsajátítják a tervezőiblúz készítését is. Megtanulják a női ruha formáinak változatait és ennek szabászatimegvalósításait. Elsajátítják a női ruha részleteit és kellékeit is.Megtanulják a tervezői ruha elkészítését a moulage és a Müller technikahasználatával.

A harmadik félév során a hallgatók megtanulják anadrágok formáit és szabászati megvalósításait, valamint a különböző stílusúnadrágok részleteit. Tervezői nadrágot készítenek a moulage és a Müllertechnika használatával. Elsajátítják a blézerek és zakók formáit, valamintezeknek szabászati megvalósításait és részleteit. Elkészítenek egy tervezőizakót a moulage és Müller technika alkalmazásával. A félév során a kabátokformáit, szabászati megvalósításait is megtanulják, valamint elkészítenek egytervezői kabátot is a moulage és a Müller technika használatával.

Képzés ára

300.000,-Ft + 27% ÁFA / félév

Időpontok

Első félév

Minden csütörtökön és pénteken 17 - 21 óra között.


Második és harmadik félév

szombatonként