Alapképzés –

Divattervezés

Összefoglaló

 • Időtartam:
  4 év
 • Helyszín:
  Budapest
 • Jelentkezési díj:
  50.000 Ft
 • Jelentkezés:
  2022. február 15.
Felvételi tudnivalók
Ez a szak neked szól

ha érdekel a divat- és textil-, minta- és kiegészítő tervezés, a kreatív kísérletezés és az alkotói önkifejezés, akkor nálunk a helyed! Szeretnél saját brandet létrehozni vagy csatlakozni a nemzetközi véráramba akár egy nagy divatcégnél vagy egy új, friss márkánál, akkor jelentkezz!

Válassz minket ha

szeretnél egy innovatív, párizsi szemléletű magánfőiskolán a legkiválóbb magyar szakemberektől tanulni.

hogyan épül fel a programunk?

A Mod’Art International Budapest négyéves magas színvonalú alapprogramjában résztvevő hallgatóink átfogó, nemzetközi tudásra tesznek szert a divattervezés területén. Kimagasló színvonalú ismeretekethalmoznak fel, amely a párizsi szemléletnek, a francia oktatási programnak és ahazai, nívós oktatói gárdának köszönhető.

 

A hallgatóink kortárs művészeti, tervezői,modellezői, üzleti és kommunikációs divatismeretekre egyaránt szert tesznek. Aképzés során diákjaink megtanulják a tervezés komplex folyamatát azanyagválasztástól a kész tervekig és a kivitelezésig, valamint megismerik asaját brand építés alapjait és a kollekciók piacra lépésének kommunikációscsatornáit, módszereit. Az elméleti háttértudás alapjául szolgáló trend, formatani,szerkesztési és színtanulmányok tapasztalatait tudatosan építik be terveikbe. Elsajátítjáka tervezéshez nélkülözhetetlen dokumentációk összeállításának metódusait, adivatillusztráció technikáit, valamint az anyagismereti, szabászati és varrásitechnológiákat.

 

A valós alkotói és piaci szituációkmodellezésére épülő feladatok által hallgatóink birtokába kerül az az elméletiés gyakorlati alaptudás, amely lehetővé teszi számukra, hogy rátaláljanakegyéni tervezői stílusukra.

 

A főiskolánkon megszerzett kompetenciaáltal a képzést elvégző hallgatónk naprakész, piacképes és függetlendivattervezővé válik, felkészült szakemberré, aki képes megállni a helyét adivatszcénában, mind a hazai, mind a nemzetközi porondon, valamint képes azegyüttműködésre társtervezőkkel és kivitelezőkkel egyaránt.

Az alapprogramot elvégző hallgatók afrancia állam által akkreditált RNCP6-os szintű diplomát szerzik megintézményünkben.
Tanszékvezető: Horváth Szilvia

Hol fogsz tudni elhelyezkedni?

Divattervező

Art director

Kollekció direktor 

Szabó

Női/Férfi/Gyermek tervező

Trend tervező 

Kiegészítő tervező

Divatfotó stylist


Mik a felvételi követelmények

A 2022/23-as tanévre a felvételi feladat a következőkből áll: 


 1. Portfólió 

A felvételi beszélgetésre hozz magaddal minimum 10, maximum 25 db munkából álló portfóliódat. A munkák között szerepeljen divatrajz, grafika, vázlatok, ruhatervek stb. 

 1. Image videó

Készíts egy 2-3 perc hosszúságú image videót, melyben bemutatkozol, mesélsz tulajdonságaidról, eddigi tanulmányaidról, céljaidról, terveidről, hobbidról, bemutatod a saját környezeted. Szeretnénk, hogy ha kitérnél arra is, hogy miért minket választottál, mit vársz a Mod’Art International Hungary-ben eltöltött időszaktól! 

 1. Tervezési feladat

Képzelj el Shudu, az első digitális szupermodell (insta: @shudu.gram) részére egy jövőbe mutató kollekciót az 2022-es kollekciókból inspirálódva. 

A megoldás előtt nézz utána következő kérdéseknek: Mi a divat jövője? Mi foglalkoztatja a jelen és mi fogja foglalkoztatni a jövő vásárlóit? Milyen üzeneteket közvetíthet a divat? Milyen szempontok szerint fogunk vásárolni a jövőben? Milyen jövőbe mutató elvek vagy technológiák léteznek már a divatban?

 • Készíts egy Sudu-t bemutató mood-boardot
 • Készíts két a divat jövőjét bemutató mood-boardot
 • Készíts két terv-moodot, ahol bazár oldal szerűen bemutatod, hogy milyen öltözékeket, ruhadarabokat, kiegészítőket ajánlasz Shudu-nak a 2022-es kollekciókból. Shudu is legalább egy sziluettben jelenjen meg a terv-moodokon.

A moodokra tegyél címszavakat, jegyzeteket, info-kat.

A tervdossziét digitális formátumban fekvő téglalap oldalakra készítsd el. A felvételire pendrive-on hozd el a tervezési feladatot, amit a zsűri előtt szóban is be kell mutatnod.


 1. A jelentkezők a tervezési feladat bemutatását követően egy kb. 15 perces kötetlen beszélgetésen vesznek részt, mely keretein belül szeretnénk megismerni a jelentkező személyiségét, gondolkodásmódját, terveit, elhivatottságát és szenvedélyét a divat és a szakma iránt.  


A jelentkezőktől kérnénk, hogy az image videójukat és a tervezési feladatot óriásfile megosztón keresztül előre küldjék el az info@modart.hu e-mail címre 2022. március 28-ig.

A felvételire 2022. árpilis 5-én (kedd) kerül sor.

tudnivalók a francia diplomáról
Bachelor
Szint
3 év
Megszerezhető fokozat
A párizsi Modart International intézményi, magánfőiskolai diplomája
Megszerezhető végzettség
Fashion designer 
Bachelor+
Szint
4 év
Megszerezhető fokozat
RNCP6
Megszerezhető végzettség
Styliste Designer des Modes 
Master
Szint
5 év
Megszerezhető fokozat
RNCP7
Megszerezhető végzettség
Manager International en Industries du Luxe et de la Mode
ismerd meg az rncp rendszerét
Karrierlehetőségeid a diplomát követően

Divattervező

Art director

Kollekció direktor 

Szabó

Női/Férfi/Gyermek tervező

Trend tervező 

Kiegészítő tervező

Divatfotó stylist


Tandíj a 2022/23 tanévben
 • BA 1. tanév
  550.000 Ft + 600 EUR/ félév
 • BA 2. tanév
 • BA 3. tanév

A fakultatív francia nyelvoktatás díja
12 hét, heti 4 óra
80 000 Ft
tantárgyak
Első év
Photoshop
anyagismeret
divatrajz
Illustrator
Szerkesztés-modellezés
Öltözködés kultúra
Második év
Jelenleg nincsenek tantárgyak megadva.
Tudj meg még többet

mi történik a Modartban?

Összes blogposzt
Jelenleg nincs megjeleníthető kapcsolódó blog tartalmunk.

ők is erre a szakra jártak

Összes alumni

Bognár Hajnalka

Costume Designer. Stylist.
tovább olvasok

Zsigmond Dóra

Kreatív tervező
tovább olvasok

Abodi Dóra

Owner, DORAABODI
tovább olvasok
Összes alumni

szétnéznél a többi szakunk között is?

BA
Divatkommunikáció

Divatkommunikáció kurzus célja, hogy olyan transzmédiás kommunikációs szakértőket képezzünk, akik elsősorban a divatipar szerelmesei, de a nagyon komoly kommunikációs és menedzsment szerteágazó ismereteinek köszönhetően, megállják helyüket a különböző kommunikációs és reklámügynökségek kreatív csapatában is.

tovább olvasok
BA
Divatmenedzsment

Divatmenedzsment 3 vagy 4 éves képzése azoknak szól, akiknek szenvedélye a divat, azonban nemtervezőként képzelik el magukat, hanem a fashion világ business oldala mozgatja meg őket.

tovább olvasok
Egyéb képzés
Francia szabászat

A képzésen a hallgatók a francia szabászat legalapvetőbb és tradicionális technikáit sajátítják el magas színvonalon magyar szakemberektől. A kurzuson részt vevők megtanulják a hagyományos Moulage technika alkalmazását, azaz a szabóbabán történő szabásminta készítést és ruhaformák kialakítását. Emellett a hallgatók birtokába kerül a Müller-féle szabászati rendszer is.

tovább olvasok
MA
Luxus és divatipari menedzsment

A Modart International mesterszakos képzése.

tovább olvasok