Alapképzés –

Divatmenedzsment

Összefoglaló

 • Időtartam:
  4 év
 • Helyszín:
  Budapest
 • Jelentkezési díj:
  50.000 Ft
 • Jelentkezés:
  2022. február 15.
Felvételi tudnivalók
Ez a szak neked szól

Érdekel mi történik divatipar kulisszái mögött? Hogyan jönnek létre a divatmárkák, mi befolyásolja a világmárkák sikerét? Kik a buyer-ek, és hogyan befolyásolják a divatkereskedelmet? Szeretnél a hazai és nemzetközi márkák menedzsment csapatához tartozni, vagy akár egy reklámügynökségnél üzleti stratégiákon dolgozni? AKKOR ITT A HELYED!

Válassz minket ha

Szeretnél egyedülálló, komplex tudást szerezni. Ha szeretnél egy párizsi szemléletű és oktatási tematikájú főiskolán tanulni, magyar tandíjért, de francia állam által akkreditált diplomát szerezve. Ha a jövődet külföldön képzeled el, hiszen lehetőséged van Párizsban folytatni tanulmányaid, ezzel is csatlakozva a nemzetközi áramlathoz.

hogyan épül fel a programunk?

Divatmenedzsment 3 vagy 4 éves képzése azoknak szól, akiknek szenvedélye a divat, azonban nemtervezőként képzelik el magukat, hanem a fashion világ business oldala mozgatja meg őket. Azok válasszák ezt a szakot, akiket a marketing, a divatkereskedelem,a beszerzés, a gyártás érdekel, vagyis a divat üzleti oldalán képzelik el a jövőjüket.A divatmenedzserek azok a szakemberek, akik marketing és üzleti szemszögből tekintenek a márkákra, a márkákat forgalmazó üzletekre, marketing és üzleti stratégiát dolgoznak ki a kollekciók piaci sikere érdekében.

A francia oktatási programunk három alappillérre épül: divat,művészet és luxusipari ismeretek, marketing és kommunikáció, kereskedelem és menedzsment. A párizsi szemlélet és oktatási program, nemzetközi látókört is ad a hallgatóinknak, így képesek a divatipart globális szinten is követni, és kihívásaira reflektálni. Képesek trendelemzésre, kutatásra, a hazai és nemzetközi szinten is alkalmazható marketingstratégia kialakítására, és a különböző menedzseri feladatok professzionális elvégzésére. A magyarországi 4 éves program,felkészíti a hallgatókat arra is, hogy konstruktív módon álljanak a társadalmunkat foglalkoztató fenntarthatóbb életminőség építéséhez, így aktívan vállaljanak szerepet  a divatipar környezettudatosabb fejlődésében.

A KREA Design Iskola Fashion art direktor és menedzsment szakjával való együttműködése kapcsán, beépítjük tematikánkba  a fashion styling modult, így alapszinten betekintést nyernek  a divatkollekciók styling koncepciójának a kidolgozásába is. A képzés kapcsán lehetősége lesz átlátni a  fashion stylistok, visual merchandiserek,és az arculattervezők  munkáját is. Komoly ismeretet és gyakorlatot szereznek a projektmenedzsment területén is, így képesek lesznek a márkák, vagy divatüzletek számára különböző  eseményeket szervezni, mint a divatbemutatók,kiállítások  és prezentációk, és egyébüzleti rendezvények. Projektvezetőként képesek lesznek az eseményeket forgatókönyvalapján kivitelezni, üzleti tervet készíteni, összefogni a kreatívokat,kommunikátorokat, és az esemény különböző szereplőit.

A4 évfolyamos képzés keretein belül kiváló magyar, de többnyire nemzetközi tapasztalatokkal bíró szakemberektől szerzik meg hallgatóink azt az elméleti és gyakorlati tudást, mellyel hazai és a nemzetközi véráramba is könnyen be tudnak illeszkedni.

A képzés nemzetközi jellegét erősíti a tanulmányok lehetősége Párizsban, hiszen a hallgatóink bármelyik szemeszterben, vagy tanévben kapcsolódhatnak a párizsi képzéshez. A masterdiploma, és az ehhez kapcsolódó szakmai gyakorlat megszerzésére is Párizsban van lehetőség.

Hol fogsz tudni elhelyezkedni?

Termékmenedzser
Marketing menedzser
Márkamenedzser
Értékesítési vezető
Üzletvezető
Shop Network Manager

Mik a felvételi követelmények

A 2022/2023-as évre az alábbi felvételi vizsgára készülj:

1. Írásbeli rész:

- Írj egy oldal hosszúságú angol nyelvű motivációs levelet, melyben kifejted, hogy miért szeretnél iskolánkban tanulni, valamint szerinted mivel foglalkozik egy divatmenedzser és mi tetszik neked ebben a szakmában! 


- Írj egy oldal terjedelemben esszét, hogy szerinted miért fontos a fenntarthatóság a divatiparban. Ne felejtsd el a forrásmegjelelölést!


2. Szóbeli rész:

A szóbeli beszélgetéshez készíts egy A/3-as méretű, fekvő formátumú moodboard-ot a kedvenc magyar márkádról! A moodboard készülhet kézzel, de számítógéppel is.

Az írásbeli rész feladatait kérjük, hogy óriásfájl megosztón küldd el az info@modart.hu e-mail címre 2022. március 28-ig! 

A felvételi elbeszélgetésre 2022. árpilis 6-án (szerda) kerül sor.

tudnivalók a francia diplomáról
Bachelor
Szint
3 év
Megszerezhető fokozat
A párizsi Modart International intézményi, magánfőiskolai diplomája
Megszerezhető végzettség
Fashion designer 
Bachelor+
Szint
4 év
Megszerezhető fokozat
RNCP6
Megszerezhető végzettség
Responsable marketing et commercial de la mode et du luxe
Master
Szint
5 év
Megszerezhető fokozat
RNCP7
Megszerezhető végzettség
Manager International en Industries du Luxe et de la Mode
ismerd meg az rncp rendszerét
Karrierlehetőségeid a diplomát követően

Termékmenedzser
Marketing menedzser
Márkamenedzser
Értékesítési vezető
Üzletvezető
Shop Network Manager

Tandíj a 2022/23 tanévben
 • BA 1. tanév
  550.000 Ft + 600 EUR/ félév
 • BA 2. tanév
 • BA 3. tanév

A fakultatív francia nyelvoktatás díja
12 hét, heti 4 óra
80 000 Ft
tantárgyak
Első év
divattörténet
stíluselmélet
értékesítési technikák
divatmarketing
stílusgyakorlat
Photoshop
Vezetői tréningek
Pénzügy
Második év
Jelenleg nincsenek tantárgyak megadva.
Tudj meg még többet

mi történik a Modartban?

Összes blogposzt
Jelenleg nincs megjeleníthető kapcsolódó blog tartalmunk.

ők is erre a szakra jártak

Összes alumni
Összes alumni

szétnéznél a többi szakunk között is?

BA
Divattervezés

A Mod’Art International Budapest négyéves magas színvonalú alapprogramjában résztvevő hallgatóink átfogó, nemzetközi tudásra tesznek szert a divattervezés területén. Kimagasló színvonalú ismereteket halmoznak fel, amely a párizsi szemléletnek, a francia oktatási programnak és a hazai, nívós oktatói gárdának köszönhető.

tovább olvasok
BA
Divatkommunikáció

Divatkommunikáció kurzus célja, hogy olyan transzmédiás kommunikációs szakértőket képezzünk, akik elsősorban a divatipar szerelmesei, de a nagyon komoly kommunikációs és menedzsment szerteágazó ismereteinek köszönhetően, megállják helyüket a különböző kommunikációs és reklámügynökségek kreatív csapatában is.

tovább olvasok
Egyéb képzés
Francia szabászat

A képzésen a hallgatók a francia szabászat legalapvetőbb és tradicionális technikáit sajátítják el magas színvonalon magyar szakemberektől. A kurzuson részt vevők megtanulják a hagyományos Moulage technika alkalmazását, azaz a szabóbabán történő szabásminta készítést és ruhaformák kialakítását. Emellett a hallgatók birtokába kerül a Müller-féle szabászati rendszer is.

tovább olvasok
MA
Luxus és divatipari menedzsment

A Modart International mesterszakos képzése.

tovább olvasok