Alapképzés –

Divatkommunikáció

Összefoglaló

 • Időtartam:
  4 év
 • Helyszín:
  Budapest
 • Jelentkezési díj:
  50.000 Ft
 • Jelentkezés:
  2022. február 15.
Felvételi tudnivalók
Ez a szak neked szól

ha a divatipar aktív szereplőjévé akarsz válni, befolyásolni akarod a divat és vizuális kultúránkat, öltözködési szokásainkat! Ha a médiában képzeled el magad vagy egy kreatív ügynökség meghatározó alkotójaként!

Válassz minket ha

szeretnél egy innovatív, párizsi szemléletű magánfőiskolán a legkiválóbb magyar szakemberektől tanulni.

hogyan épül fel a programunk?

A divatkommunikátorok a divatszcéna központi szereppel bíró szakemberei, akik egyfajta mediátori szerepkört töltenek be a divatmárkák, a média és a vásárlók között. A Divatkommunikáció kurzus célja, hogy olyan transzmédiás kommunikációs szakértőket képezzünk, akik elsősorban a divatipar szerelmesei, de a nagyon komoly kommunikációs és menedzsment szerteágazó ismereteinek köszönhetően, megállják helyüket a különböző kommunikációs és reklámügynökségek kreatív csapatában is.

A párizsi szemléletnek és oktatási programnak köszönhetően hallgatóink olyan széleslátókörrel kerülnek ki az iskolánkból, hogy a fashion szektor kihívásaira azonnal képesek reagálni, emelett képesek a trendelemzésre, kutatásra, nemzetközi szinten is alkalmazható kommunikációs stratégia kialakítására, és a különböző kommunikátori feladatok professzionális elvégzésére. 

A képzés nemzetközi jellegére erősít rá a tanulmányok folytatásának lehetősége Párizsban, a hallgatók bármelyik szemeszterben csatlakozhatnak anyaiskolánk diákjaihoz, illetve az ötödik évben Master diplomájukat is Párizsban szerezhetik meg.


A négy éves képzésünk keretein belül olyan kiváló magyar szakemberektől szerzik meg a hallgatóik az elméleti és gyakorlati tudást, akik nem csak hazai sikereket értek el, de nemzetközi tapasztalatokkal és bővelkednek. Az oktatóinktól kapott ismereteknek és programunknak köszönhetően, a Modart Budapest tanulói könnyedén képesek beilleszkedni a hazai és nemzetközi véráramba egyaránt. 


A képzés során olyan kompetenciákra tesznek szert, melyek nélkülözhetetlenek a művészet, a luxus és divat világában, mint például digitális kommunikáció, audiovizuális ismeretek, vizuális készségek, styling, és trend ismeretek. 


Annak köszönhetően, hogy a KREA Design Iskola partnerintézményévé váltunk, ezáltal a KREA Fashion art direktor és menedzsment szakjával is fúzióra lépve, beépítjük tematikánkba többek között a fashion styling modult is, így a hallgatók betekintést nyernek  a divatkollekciók styling koncepciójának a kidolgozásába. 


Erre a koncepcióra épül a lookbook és kampányfotózás, a kifutóra kerülő (fashion show) kollekció stylingja. A KREA tematikája által az újságírás kompetenciáinak elsajátítása mellett, a hallgatók képesek lesznek az aktuális  szezonnak, és trendeknek megfelelő divatanyagok, és bazároldalak létrehozására is.


Gyakorlatorientált programunkkal a hallgatók már diplomaszerzésük után képesek a piac kihívásaira naprakészen és komplexen reagálni és alkalmazkodni azokhoz. 

Hol fogsz tudni elhelyezkedni?

Marketing szakember

Kommunikációs szakember

Influencer

Social media manager 

Médiatervező

Kommunikációs vezető

Brand content manager 

Mik a felvételi követelmények

A 2022/2023-as évre az alábbi felvételi vizsgára készülj:

1. Írásbeli rész:

- Írj egy oldal hosszúságú angol nyelvű motivációs levelet, melyben kifejted, hogy miért szeretnél iskolánkban tanulni, valamint szerinted mivel foglalkozik egy divatmenedzser és mi tetszik neked ebben a szakmában!


- Írj egy oldal terjedelemben esszét, hogy szerinted miért fontos a fenntarthatóság a divatiparban. Ne felejtsd el a forrásmegjelelölést!


2. Szóbeli rész:

A szóbeli beszélgetéshez készíts egy A/3-as méretű, fekvő formátumú moodboard-ot a kedvenc magyar márkádról! A moodboard készülhet kézzel, de számítógéppel is.

Az írásbeli rész feladatait kérjük, hogy óriásfájl megosztón küldd el az info@modart.hu e-mail címre 2022. március 28-ig!

A felvételi elbeszélgetésre 2022. árpilis 6-án (szerda) kerül sor.

tudnivalók a francia diplomáról
Bachelor
Szint
3 év
Megszerezhető fokozat
A párizsi Modart International intézményi, magánfőiskolai diplomája
Megszerezhető végzettség
Fashion communication
Bachelor+
Szint
4 év
Megszerezhető fokozat
RNCP6
Megszerezhető végzettség
Responsable marketing et commercial de la mode et du luxe
Master
Szint
5 év
Megszerezhető fokozat
RNCP7
Megszerezhető végzettség
Manager International en Industries du Luxe et de la Mode
ismerd meg az rncp rendszerét
Karrierlehetőségeid a diplomát követően

Marketing szakember

Kommunikációs szakember

Influencer

Social media manager 

Médiatervező

Kommunikációs vezető

Brand content manager 

Tandíj a 2022/23 tanévben
 • BA 1. tanév
  550.000 Ft + 600 EUR/ félév
 • BA 2. tanév
 • BA 3. tanév

A fakultatív francia nyelvoktatás díja
12 hét, heti 4 óra
80 000 Ft
tantárgyak
Első év
divatmarketing
értékesítési technikák
Második év
Jelenleg nincsenek tantárgyak megadva.
Tudj meg még többet

mi történik a Modartban?

Összes blogposzt
Jelenleg nincs megjeleníthető kapcsolódó blog tartalmunk.

ők is erre a szakra jártak

Összes alumni
Jelenleg nincs a szakhoz kapcsódó diákunk.
Összes alumni

szétnéznél a többi szakunk között is?

BA
Divattervezés

A Mod’Art International Budapest négyéves magas színvonalú alapprogramjában résztvevő hallgatóink átfogó, nemzetközi tudásra tesznek szert a divattervezés területén. Kimagasló színvonalú ismereteket halmoznak fel, amely a párizsi szemléletnek, a francia oktatási programnak és a hazai, nívós oktatói gárdának köszönhető.

tovább olvasok
BA
Divatmenedzsment

Divatmenedzsment 3 vagy 4 éves képzése azoknak szól, akiknek szenvedélye a divat, azonban nemtervezőként képzelik el magukat, hanem a fashion világ business oldala mozgatja meg őket.

tovább olvasok
Egyéb képzés
Francia szabászat

A képzésen a hallgatók a francia szabászat legalapvetőbb és tradicionális technikáit sajátítják el magas színvonalon magyar szakemberektől. A kurzuson részt vevők megtanulják a hagyományos Moulage technika alkalmazását, azaz a szabóbabán történő szabásminta készítést és ruhaformák kialakítását. Emellett a hallgatók birtokába kerül a Müller-féle szabászati rendszer is.

tovább olvasok
MA
Luxus és divatipari menedzsment

A Modart International mesterszakos képzése.

tovább olvasok