Modart+: Interjú az ABODI Challenge harmadik győztesével, Szarka Nórával

A Modart+ keretein belül az ABODI Challenge harmadik nyertesével, Szarka Nórával beszélgettünk.

Modart+: Interjú az ABODI Challenge harmadik győztesével, Szarka Nórával

A Modart+ keretein belül az ABODI Challenge harmadik nyertesével, Szarka Nórával beszélgettünk.

Modart: Mesélj kérlek a beadott munkádról, a projektről: mi adta az inspirációt? Miért ezt választottad? Csináltál több verziót? Végül miért a nyertes munkánál maradtál?

Sz.N.: A feladat keretein belül hibrideket kellett terveznünk, amelyek illeszkednek az ABODI márkához. Nagyon megfogott a márka állatvilága,amiben szerepel egy szárnyas macska ez adta a fő inspirációmat.  Így macskákat választottam, azon belül pedig a védett vadmacskaféléket, amihez az ihletet részben a gyermekkorom adta.
Ebből adódott ez a projekt, amelyet tigrisek inspiráltak, így alkottam egy hibridet, amely az indonéz, indo-kínai és bengáli tigrisből tevődik össze, aminek a Macskafélék címet adtam.
Szerettem volna felhívni ezzel a gondolatisággal a figyelmet az állatvédelemre és annak fontosságára, amit a moodboardom is magába foglal, ami a hozzájuk tartozó élőhelyet, életérzést, szabadságot árasztja. Sziluettemen a kiválasztott állatok mintázatából adódó printet dolgoztam fel.
A kiegészítőket pedig a márka védjegyeihez illesztettem: a táskát, a modellt,valamint a cipőt is.
Az órai munkák keretében pedig konzultáltunk Dórával a projektünkről, és azt a visszajelzést kaptam, hogy ennél az iránynál maradjak, így ehhez készültek verziók.

Modart: Te is több sziluettet, több témát dolgoztál fel? Vagy maradtál a macskafélék vonalánál és úgy választottátok ki a végül győztes munkákat vagy volt több irány?

Sz.N.: Igen, maradtam a macskafélék vonalnál. Printekben volt több változat azt vegyítettem és így született meg ez a hibrid mintázat, amit az anyagkísérleteimnél is ráfestettem. A sziluett esetében pedig modellt cseréltünk, így véglegesedett a feladat.

Modart: Hogy élted meg ezt az élményt?

Sz. N.: Én nagyon élveztem ezt az időszakot, köszönöm Abodi Dórának ezt a lehetőséget.
Nagyon hasznos volt, sok szakmai és anyagismereti segítséget kaptam, emellett rengeteg inspirációval gazdagodtam.

Modart: Milyen feladataid voltak? Együtt dolgoztál a többiekkel vagy egyedül?

Sz.N.: A többiekkel dolgoztam, egy-egy hetet Dalmával és Henivel (Gedeon Dalma és Hirviniemi Henrietta a kihívás másik két győztese, a szerk.). Illusztrációkat csináltunk, magához a mitológiai világhoz és a ruhákhoz is, valamint BCEFW előkészületeiben is segédkeztünk, így megtapasztalhattam egy bemutató előzményeit is. Emellett a show-n öltöztetőként is tevékenykedtem. Magával ragadó volt a ruhákat a kifutón életre kelve viszontlátni.

Modart: Mennyire tudtad hasznosítani az iskolában tanultakat, a Modart-os tapasztalataid, élményeid? Milyen volt másfél év tanulás után hazánk egyik élvonalbeli márkájához kerülni gyakorlatra?

Sz.N.: A Mod’art abban segített a gyakorlat során, hogy kellő számítógépes programismerettel rendelkeztem, így  a munka folyamán a gyártmányrajzok elkészítésében ezt jól kamatoztattam.
A gyakorlat óriási élmény volt a márkánál, izgalmas volt közelről látni hogyan zajlik egy ruha története rajztól a gyártásig.

Modart: Tervezed, hogy visszamész az ABODI márkához gyakorlatra?
Sz.N.:  Igen, a nyári gyakorlatot tervezem a márkánál tölteni, és még több tapasztalatot szerezni.

Szarka Nóra munkája

Megosztás

ezek is érdekelhetnek

2022-02-22

Modart+ Interjú Gedeon Dalmával

Ebben az interjúban az ABODI Challenge másik nyertesével Gedeon Dalmával beszélgettünk.

tovább olvasok
2022-02-18

Modart+: Interjú divattervezés szakos hallgatónkkal, Hirviniemi Henivel

tovább olvasok
2022-02-15

Divatmenedzsment online kerekasztal beszélgetés

Ha lemaradtál február 10-ei kerekasztal beszélgetésünkről, akkor itt a lehetőség, hogy megnézd online eseményünket!

tovább olvasok