Modart+ Interjú Gedeon Dalmával

Ebben az interjúban az ABODI Challenge másik nyertesével Gedeon Dalmával beszélgettünk.

Modart+ Interjú Gedeon Dalmával

Ebben az interjúban az ABODI Challenge másik nyertesével Gedeon Dalmával beszélgettünk.

Ahogy arról már a korábbiakban beszámoltunk, Abodi Dóra az ABODI márka alapító-tervezője vendégelőadónk volt és egy különleges lehetőséget kínált másodéves divattervező hallgatóink számára. Ebben a cikkünkben az ABODI kihívás másik nyertesét, Gedeon Dalmával beszélgettünk.

Modart: Mesélj kérlek a beadott munkádról,a projektről: mi adta az inspirációt? Miért ezt választottad? Csináltál több verziót? Végül miért a nyertes munkádnál maradtál?

G.D.: Egy hibrid inspirálta sziluettet kellet létrehozni , ami illeszkedik az ABODI márkához. Én a főnix madarat választottam, mert egy nagyon nemes mitológiailény. A főnix az időtlenséget szimbolizálja. Vég nélkül újjáéled, így egyszerre az új és a régi értékeket is képviseli. Mindig csak egy van belőle. A főnix egy nagyon magasztos, tiszta lény, aki egy fensőbb réteget vagy eszmét képvisel. Karakterét egy tüzes, elegáns személyiségnek képzeltem el. Ezt az időtlenséget szerettem volna az ABODI univerzumába beilleszteni. Ennek mentén készítettem egy elegánsabb ruhát, mély kivágással és főnix printtel. Illetve a modell fejére egy fátylat helyeztem, ami a hamvaiból újjáéledő főnixre utal vissza. Szerettem volna ezzel is egy fenségesebb látszatot adni a look-nak.
Moodboardomat is úgy alkottam meg, hogy középen egy pódium látható, mely jelzi, hogy ő nem köztünk jár, egy feljebb lévő személy, akit megtestesít ebben a ruhában. Ezt szerettem volna egy merészebb sziluetten megmutatni, de a fátyollal és az anyag szép esésével kicsit lágyítani. Ezzel a kettősséget megmutatni.

Modart: Miért pont ezt választottad,hogy ezt adod be? Volt több ötleted?
G.D.: Sok sziluettem volt, először a főnix különböző életszakaszait szerettem volna külön sziluetteken megmutatni. Hamuvá porladását, újjáéledését, majd egy bölcsebb személyiségét. Végül mindezt egy sziluetten jelenítettem meg, jelezve, hogy a főnix madár mindig kivételes.
Az ABODI univerzumban minden kollekció egy új fejezet. Egészen ősi és akár jövőből érkező entitások is megjelennek a márka inspirációi között. Úgy gondoltam, ebbe a körbe a végtelenül ismétlődő főnix beleillik.

‍‍

Modart: Másfél éve tanulsz a Modart-nál, mennyire tudtad kamatoztatni az iskolában tanultakat? Voltak olyan esetek mikor mondták, hogy előny vagy jó, hogy ilyen ismeretekkel rendelkezel már másodévben? Mi volt, ami pluszt tudott adni?
G.D.: Illusztációs és Photoshop munkából nagyon sok volt és mindent, amit itt tanultam át tudtam vinni. Eltérő feladatokat kaptunk, mint az iskolában, de az ott tanultakra tudtam építkezni, s így úgy érzem sikerült egy magasabb szintre emelni azt. Abodi Dóra már a tervezés órák során is kihangsúlyozta a részletek fontosságát. A márkánál töltött idő alatt is megtanultam, hogy az apró dolgok mennyire számítanak. Úgy érzem ezeket a tapasztalatokat sokáig fogom magammal vinni, és ezentúl kisebb részletekre is nagyobb hangsúlyt fektetek.

Modart: Összességében ez egy remek lehetőség és élmény volt?

G.D.: Igen, abszolút. Mindenkinek ajánlom, hogy minél több időt töltsön el különbözőmárkáknál. Szerintem ez egy fontos alap.

Megosztás

ezek is érdekelhetnek

2022-03-08

Modart+: Interjú az ABODI Challenge harmadik győztesével, Szarka Nórával

A Modart+ keretein belül az ABODI Challenge harmadik nyertesével, Szarka Nórával beszélgettünk.

tovább olvasok
2022-02-18

Modart+: Interjú divattervezés szakos hallgatónkkal, Hirviniemi Henivel

tovább olvasok
2022-02-15

Divatmenedzsment online kerekasztal beszélgetés

Ha lemaradtál február 10-ei kerekasztal beszélgetésünkről, akkor itt a lehetőség, hogy megnézd online eseményünket!

tovább olvasok