Modart felvételi előkészítő

Jelentkezési határidő: 
2022. szeptember
Kezdés: 
2022. szeptember
Jelentkezem a kurzusra

Leírás


I. Divat alapismeretek

1. alkalom: A XX.sz. divatja: A XX.sz nagy korszakai és tervezői
Hogyan alakult a divat a XX. században? Hogy vetett véget a fűzőhordásnak az orosz balett? Hogy változtatta meg a divatot a világháború? Kik voltak a híres tervezők, brandek? Milyen nagy korszakokat különítünk el a divattörténetben? Ha téged is foglalkoztatnak ezek a kérdések, akkor ismerd meg nálunk a XX. század nagy korszakait és tervezőit!

2. alkalom: A XXI.sz. divatja: 2000-es, 2010-es évek, kortárs fashion, kortárs divattervezők
Hogyan változik a divat napjainkban? Kik azok a kortárs divattervezők, akikre érdemes figyelni? Mit nevezünk kortárs fashion-nek? Mi irányítja ma a divatot? Mi történik a Covid után? Kurzusunkon a XXI. századi változásait, trendjeit, tündöklő és eltűnő tervezőit vesszük górcső alá. Az előadások alapozó kurzusként szolgálnak divatipari tanulmányokhoz, illetve hétköznapi ismeretek és látókör szélesítéséhez.

3. alkalom: A női és férfi ruhatár, testalkatok
Te is szeretnéd tudni mik a női vagy épp a férfi gardrób alapdarabjai? Milyen testalkatok vannak? Mi az a körte, eper, alma? Hogyan kombináld az alapdarabokat az egyes testalkatokon? Workshop-unkon megszerezheted a női és férfi ruhatár, valamint az egyes testalkatokkal kapcsolatos alapismereteket, amelyeket kamatoztathatsz a hétköznapokban, vagy akár tanulmányaid során is.

4. alkalom Trendek és stílusok a divatban, a social média hatása, influencerek
Hogyan születnek a trendek? Milyen alap trendek, stílusok léteznek divatban? Hogyan alakulnak, mi befolyásolja a trendeket és hogyan befolyásolják a trendek az öltözködésünket? Miképpen hat a social media és a digitális világ ránk? Hogyan tudják irányítani, előrejelezni vagy akár befolyásolni és megváltoztatni a trendeket az influencerek? Ha te is többször elgondolkodsz ezeken a kérdéseken, akkor jelentkezz workshop-unkra, hogy átfogó képet kapj a trendekről és stílusokról, valamint ezek hatásáról és az ezeket befolyásoló tényezőkről!

5. alkalom Anyagismeret
Te is szeretnéd tudni milyen anyagokból készültek a ruháid? Hogy mit használj egy ruha megtervezése után? Szeretnéd értelmezni a ruháidban található címkét? Anyagismeret kurzusunkon bevezetést kapsz az anyagok, textíliák világába, mellyel nagy előnyhöz juthatsz divatszakos tanulmányaid során.

A Divat alapismeretek elméleti előkészítő díja: 80.000 Ft.

Alkalmak: szombatonként 9:00-12:15

II. Divatrajz felvéleti előkészítő

Érdekel a divat, a ruhatervezés világa? Szeretnél sikeres felvételi vizsgát tenni a Modart International Hungary, a KREA Design Iskola divattervező szakára? Szeretnéd a divatrajz alapjait elsajátítani? Van már rajzi alapod, de szeretnél fejlődni? Rajzi tapasztalatokkal nem rendelkezel? Gyere és vegyél részt Tóth Pitya István - a MODART divatrajz tanárának – felvételi előkészítő tanfolyamán, ahol speciális szakmai feladatokkal készülhetsz a felvételire.

Az indulás feltételei:

* minimun 6 fő jelentkezése
* betöltött 17. életév
Jelentkezési határidő: 2022. szeptember

A jelentkezés módja

Csak elektronikusan. (Jelentkezési sorrend van.)
tothpitya@gmail.com

A Divatrajz felvételi előkészítő díja

80.000 Ft (első alkalommal egy össszegben)

A felvételi előkészítő ideje hamarosan. A divatrajz előkészítő az első öt héten az elméleti, Divat alapismeretek előkészítő után lesz megtartva. A hatodik héttől pedig szombat délelőttönként 10:00-13:00 között.

Alkalmak:
HAMAROSAN

Képzés ára

80.000 Ft (Divatrajzi rész: 80.000 Ft a szaktanárnál fizetendő)

Időpontok

HAMAROSAN