Alapképzés –

Divatkommunikáció

Összefoglaló

 • Időtartam:
  4 év
 • Helyszín:
  Budapest
 • Jelentkezési díj:
  50.000 Ft
 • Jelentkezés:
Felvételi tudnivalók
Ez a szak neked szól

ha a divatipar aktív szereplőjévé akarsz válni, befolyásolni akarod a divat és vizuális kultúránkat, öltözködési szokásainkat! Ha a médiában képzeled el magad vagy egy kreatív ügynökség meghatározó alkotójaként!

Válassz minket ha

szeretnél egy innovatív, párizsi szemléletű magánfőiskolán a legkiválóbb magyar szakemberektől tanulni.

hogyan épül fel a programunk?

A divatkommunikátorok a divatszcéna központi szereppel bíró szakemberei, akik egyfajta mediátori szerepkört töltenek be a divatmárkák, a média és a vásárlók között. A Divatkommunikáció kurzus célja, hogy olyan transzmédiás kommunikációs szakértőket képezzünk, akik elsősorban a divatipar szerelmesei, de a nagyon komoly kommunikációs és menedzsment szerteágazó ismereteinek köszönhetően, megállják helyüket a különböző kommunikációs és reklámügynökségek kreatív csapatában is.

A párizsi szemléletnek és oktatási programnak köszönhetően hallgatóink olyan széles látókörrel kerülnek ki az iskolánkból, hogy a fashion szektor kihívásaira azonnal képesek reagálni, emelett képesek a trendelemzésre, kutatásra, nemzetközi szinten is alkalmazható kommunikációs stratégia kialakítására, és a különböző kommunikátori feladatok professzionális elvégzésére. 

A képzés nemzetközi jellegére erősít rá a tanulmányok folytatásának lehetősége Párizsban, a hallgatók bármelyik szemeszterben csatlakozhatnak anyaiskolánk diákjaihoz, illetve az ötödik évben Master diplomájukat is Párizsban szerezhetik meg.


A négy éves képzésünk keretein belül olyan kiváló magyar szakemberektől szerzik meg a hallgatóik az elméleti és gyakorlati tudást, akik nem csak hazai sikereket értek el, de nemzetközi tapasztalatokkal és bővelkednek. Az oktatóinktól kapott ismereteknek és programunknak köszönhetően, a Modart Budapest tanulói könnyedén képesek beilleszkedni a hazai és nemzetközi véráramba egyaránt. 


A képzés során olyan kompetenciákra tesznek szert, melyek nélkülözhetetlenek a művészet, a luxus és divat világában, mint például digitális kommunikáció, audiovizuális ismeretek, vizuális készségek, styling, és trend ismeretek. 


Annak köszönhetően, hogy a KREA Design Iskola partnerintézményévé váltunk, ezáltal a KREA Fashion art direktor és menedzsment szakjával is fúzióra lépve, beépítjük tematikánkba többek között a fashion styling modult is, így a hallgatók betekintést nyernek a divatkollekciók styling koncepciójának a kidolgozásába. 


Erre a koncepcióra épül a lookbook és kampányfotózás, a kifutóra kerülő (fashion show) kollekció stylingja. A KREA tematikája által az újságírás kompetenciáinak elsajátítása mellett, a hallgatók képesek lesznek az aktuális  szezonnak, és trendeknek megfelelő divatanyagok, és bazároldalak létrehozására is.


Gyakorlatorientált programunkkal a hallgatók már diplomaszerzésük után képesek a piac kihívásaira naprakészen és komplexen reagálni és alkalmazkodni azokhoz. 

Hol fogsz tudni elhelyezkedni?

Marketing szakember

Kommunikációs szakember

Influencer

Social media manager 

Médiatervező

Kommunikációs vezető

Brand content manager 

Mik a felvételi követelmények

A 2023/2024-as évre az alábbi felvételi vizsgára készülj:

1. Írásbeli rész:

- Írj egy oldal hosszúságú angol nyelvű motivációs levelet, melyben kifejted, hogy miért szeretnél iskolánkban tanulni, valamint szerinted mivel foglalkozik egy divatkommunikátor és mi tetszik neked ebben a szakmában!


- Írj egy oldal terjedelemben esszét, hogy szerinted miért fontos a fenntarthatóság a divatiparban. Ne felejtsd el a forrás megjelelölést!


2. Szóbeli rész:

A szóbeli beszélgetéshez készíts egy A/3-as méretű, fekvő formátumú moodboard-ot a kedvenc magyar márkádról! A moodboard készülhet kézzel, de számítógéppel is.

Az írásbeli rész feladatait kérjük, hogy óriásfájl megosztón küldd el az info@modart.hu e-mail címre

tudnivalók a francia diplomáról
Bachelor
Szint
3 év
Megszerezhető fokozat
A párizsi Modart International intézményi, magánfőiskolai diplomája
Megszerezhető végzettség
Fashion communication
Bachelor+
Szint
4 év
Megszerezhető fokozat
RNCP6
Megszerezhető végzettség
Responsable marketing et commercial de la mode et du luxe
Master
Szint
5 év
Megszerezhető fokozat
RNCP7
Megszerezhető végzettség
Manager International en Industries du Luxe et de la Mode
ismerd meg az rncp rendszerét
Karrierlehetőségeid a diplomát követően

Marketing szakember

Kommunikációs szakember

Influencer

Social media manager 

Médiatervező

Kommunikációs vezető

Brand content manager 

Tandíj a 2023/24 tanévben
 • 580.000 Ft + 800 EUR / félév

Sikeres felvétel esetén 150.000 Ft tandíjelőleg fizetendő!

tantárgyak
Első év
divatmarketing
értékesítési technikák
Második év
Jelenleg nincsenek tantárgyak megadva.
Harmadik év
Jelenleg nincsenek tantárgyak megadva.
Negyedik év
Jelenleg nincsenek tantárgyak megadva.
No items found.
Osztályzási rend
Tudj meg még többet

mi történik a Modartban?

Összes blogposzt
Jelenleg nincs megjeleníthető kapcsolódó blog tartalmunk.

ők is erre a szakra jártak

Összes alumni
Jelenleg nincs a szakhoz kapcsódó diákunk.
Összes alumni

szétnéznél a többi szakunk között is?

BA
Divattervezés

A Mod’Art International Budapest négyéves magas színvonalú alapprogramjában résztvevő hallgatóink átfogó, nemzetközi tudásra tesznek szert a divattervezés területén. Kimagasló színvonalú ismereteket halmoznak fel, amely a párizsi szemléletnek, a francia oktatási programnak és a hazai, nívós oktatói gárdának köszönhető.

tovább olvasok
BA
Divatmenedzsment

Divatmenedzsment 3 vagy 4 éves képzése azoknak szól, akiknek szenvedélye a divat, azonban nem tervezőként képzelik el magukat, hanem a fashion világ business oldala mozgatja meg őket.

tovább olvasok
Egyéb képzés
Francia szabászat

A képzésen a hallgatók a francia szabászat legalapvetőbb és tradicionális technikáit sajátítják el magas színvonalon magyar szakemberektől. A kurzuson részt vevők megtanulják a hagyományos Moulage technika alkalmazását, azaz a szabóbabán történő szabásminta készítést és ruhaformák kialakítását. Emellett a hallgatók birtokába kerül a Müller-féle szabászati rendszer is.

tovább olvasok