Alapképzés –

Divatmenedzsment

Összefoglaló

 • Időtartam:
  3 BA + 1 MA év
 • Helyszín:
  Budapest
 • Jelentkezési díj:
  80.000 Ft
 • pótjelentkezés:
  2024. augusztus 26.
Felvételi tudnivalók
Ez a szak neked szól

Érdekel mi történik divatipar kulisszái mögött? Hogyan jönnek létre a divatmárkák, mi befolyásolja a világmárkák sikerét? Kik a buyer-ek, és hogyan befolyásolják a divatkereskedelmet? Szeretnél a hazai és nemzetközi márkák menedzsment csapatához tartozni, vagy akár egy reklámügynökségnél üzleti stratégiákon dolgozni? AKKOR ITT A HELYED!

Válassz minket ha

Szeretnél egyedülálló, komplex tudást szerezni. Ha szeretnél egy párizsi szemléletű és oktatási tematikájú főiskolán tanulni, magyar tandíjért, de francia állam által akkreditált diplomát szerezve. Ha a jövődet külföldön képzeled el, hiszen lehetőséged van Párizsban folytatni tanulmányaid, ezzel is csatlakozva a nemzetközi áramlathoz.

hogyan épül fel a programunk?

Divatmenedzsment 3 vagy 4 éves képzése azoknak szól, akiknek szenvedélye a divat, azonban nem tervezőként képzelik el magukat, hanem a fashion világ business oldala mozgatja meg őket. Azok válasszák ezt a szakot, akiket a marketing, a divatkereskedelem, a beszerzés, a gyártás érdekel, vagyis a divat üzleti oldalán képzelik el a jövőjüket. A divatmenedzserek azok a szakemberek, akik marketing és üzleti szemszögből tekintenek a márkákra, a márkákat forgalmazó üzletekre, marketing és üzleti stratégiát dolgoznak ki a kollekciók piaci sikere érdekében.

A francia oktatási programunk három alappillérre épül: divat, művészet és luxusipari ismeretek, marketing és kommunikáció, kereskedelem és menedzsment. A párizsi szemlélet és oktatási program, nemzetközi látókört is ad a hallgatóinknak, így képesek a divatipart globális szinten is követni, és kihívásaira reflektálni. Képesek trendelemzésre, kutatásra, a hazai és nemzetközi szinten is alkalmazható marketingstratégia kialakítására, és a különböző menedzseri feladatok professzionális elvégzésére. A magyarországi 4 éves program felkészíti a hallgatókat arra is, hogy konstruktív módon álljanak a társadalmunkat foglalkoztató fenntarthatóbb életminőség építéséhez, így aktívan vállaljanak szerepet  a divatipar környezettudatosabb fejlődésében.

A KREA Design Iskola Fashion art direktor és menedzsment szakjával való együttműködése kapcsán, beépítjük tematikánkba a fashion styling modult, így alapszinten betekintést nyernek a divatkollekciók styling koncepciójának a kidolgozásába is. A képzés kapcsán lehetősége lesz átlátni a fashion stylistok, visual merchandiserek, és az arculattervezők munkáját is. Komoly ismeretet és gyakorlatot szereznek a projektmenedzsment területén is, így képesek lesznek a márkák, vagy divatüzletek számára különböző  eseményeket szervezni, mint a divatbemutatók, kiállítások és prezentációk, és egyébüzleti rendezvények. Projektvezetőként képesek lesznek az eseményeket forgatókönyv alapján kivitelezni, üzleti tervet készíteni, összefogni a kreatívokat, kommunikátorokat, és az esemény különböző szereplőit.

A 4 évfolyamos képzés keretein belül kiváló magyar, de többnyire nemzetközi tapasztalatokkal bíró szakemberektől szerzik meg hallgatóink azt az elméleti és gyakorlati tudást, mellyel hazai és a nemzetközi véráramba is könnyen be tudnak illeszkedni.

A képzés nemzetközi jellegét erősíti a tanulmányok lehetősége Párizsban, hiszen a hallgatóink bármelyik szemeszterben, vagy tanévben kapcsolódhatnak a párizsi képzéshez. A master diploma, és az ehhez kapcsolódó szakmai gyakorlat megszerzésére is Párizsban van lehetőség.

Hol fogsz tudni elhelyezkedni?

Termékmenedzser
Marketing menedzser
Márkamenedzser
Értékesítési vezető
Üzletvezető
Shop Network Manager

Mik a felvételi követelmények

A 2024/25 évre az alábbi felvételi vizsgára készülj:

1. Írásbeli rész:

- Írj egy oldal hosszúságú angol nyelvű motivációs levelet, melyben kifejted, hogy miért szeretnél iskolánkban tanulni, valamint szerinted mivel foglalkozik egy divatmenedzser és mi tetszik neked ebben a szakmában! 


- Írj egy oldal terjedelemben esszét, hogy szerinted miért fontos a fenntarthatóság a divatiparban. Ne felejtsd el a forrás megjelölését!


2. Szóbeli rész:

A szóbeli beszélgetéshez készíts egy A/3-as méretű, fekvő formátumú moodboard-ot a kedvenc magyar márkádról! A moodboard készülhet kézzel, de számítógéppel is.

Az írásbeli rész feladatait kérjük, hogy küldd el az info@modart.hu e-mail címre

tudnivalók a francia diplomáról
Bachelor
Szint
3 év
Megszerezhető fokozat
A párizsi Modart International intézményi, magánfőiskolai diplomája
Megszerezhető végzettség
Fashion designer 
MA 1
Szint
4 év
Megszerezhető fokozat
RNCP6
Megszerezhető végzettség
Responsable marketing et commercial de la mode et du luxe
Master 2
Szint
5 év
Megszerezhető fokozat
RNCP7
Megszerezhető végzettség
Manager International en Industries du Luxe et de la Mode
ismerd meg az rncp rendszerét
Karrierlehetőségeid a diplomát követően

Termékmenedzser
Marketing menedzser
Márkamenedzser
Értékesítési vezető
Üzletvezető
Shop Network Manager

Tandíj a 2024/25 tanévben
félévente: 580.000.Ft+ 900 EUR

Sikeres felvételesetén 150.000 Ft tandíjelőleg fizetendő.

tantárgyak
Első év
Divat és trendismeret
Digitális és vizuális kommunikáció
Gazdaságtan
Marketing elmélet és gyakorlat
Divattermék ismeret
Divattermék kereskedelem
Divatfotózás gyakorlat
Kommunikációs tréning
Francia nyelv
Angol nyelv
Második év
Kortárs divatismeret
Fashion styling
Online marketing
Social médiamenedzsment
Üzleti tervezés
Rendezvénymenedzsment
Divatmarketing és kommunikáció
Divattermék kereskedelem
Merchandising
Jogi ismeretek
Francia nyelv
Angol nyelv
Harmadik év
Divat és médiakultúra
Fashion branding
Integrált kommunikáció
Projektmenedzsment
HR és szervezeti kultúra
Divatmarketing és kommunikáció
Divattermék kereskedelem
Merchandising stratégia
Magazin branding
Szakmai szimpózium
Jogi ismeretek
Negyedik év
Fashion branding és kommunikáció
Divat és médiakultúra
Integrált kommunikáció
Projektmenedzsment
Ügynökségi menedzsment
Concept store menedzsment
Divatmarketing stratégia
Personal branding
Diploma metodológia
Szakmai szimpózium
Párizsi workshop
Tudj meg még többet

mi történik a Modartban?

Összes blogposzt
Divatmenedzsment online kerekasztal beszélgetés

Ha lemaradtál február 10-ei kerekasztal beszélgetésünkről, akkor itt a lehetőség, hogy megnézd online eseményünket!

tovább olvasok
2024-01-08

ők is erre a szakra jártak

Összes alumni
Összes alumni

szétnéznél a többi szakunk között is?

BA
Divattervezés

A Mod’Art International Budapest divattervező szak négyéves magas színvonalú alapprogramjában résztvevő hallgatóink átfogó, nemzetközi tudásra tesznek szert a divattervezés területén. Kimagasló színvonalú ismereteket halmoznak fel, amely a párizsi szemléletnek, a francia oktatási programnak és a hazai, nívós oktatói gárdának köszönhető.

tovább olvasok
BA
Divatkommunikáció

Divatkommunikáció kurzus célja, hogy olyan transzmédiás kommunikációs szakértőket képezzünk, akik elsősorban a divatipar szerelmesei, de a nagyon komoly kommunikációs és menedzsment szerteágazó ismereteinek köszönhetően, megállják helyüket a különböző kommunikációs és reklámügynökségek kreatív csapatában is.

tovább olvasok
Egyéb képzés
Francia szabászat

A képzésen a hallgatók a francia szabászat legalapvetőbb és tradicionális technikáit sajátítják el magas színvonalon magyar szakemberektől. A kurzuson részt vevők megtanulják a hagyományos Moulage technika alkalmazását, azaz a szabóbabán történő szabásminta készítést és ruhaformák kialakítását. Emellett a hallgatók birtokába kerül a Müller-féle szabászati rendszer is.

tovább olvasok